Gratis verzending vanaf € 50,-

Vandaag besteld, morgen bezorgd

Vanaf 1 meter

Gratis Staalaanvraag

Kunstleer schoonmaken

Als je een mooi kunstleren meubel, auto interieur of ander product hebt, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Daarom is het belangrijk om het kunstleer goed te onderhouden. Kunstleer vereist een andere aanpak als echt leer schoonmaken.

Kunstleer kun je het beste schoonmaken met warm water en een schone doek. Oplosmiddelen en chemische reinigingsmiddelen kunnen het kunstleer beschadigen. Zorg er daarom voor dat je doek goed schoon is. Komt het kunstleren oppervlak regelmatig in aanraking met de huid? Dan is het extra belangrijk om regelmatig te reinigen. (gebruik hiervoor alkalivrije zeep)

Tips voor het onderhoud van kunstleer:

 - Let op met kranten, tijdschriften en ander drukwerk op kunstleer. De inkt kan vlekken achterlaten op je meubels.

- Een nieuwe spijkerbroek kan soms afgeven. Licht zitmeubilair zal daardoor verkleuren..

- Beschadigingen zijn natuurlijk niet weg te poetsen. Let dus op met scherpe voorwerpen. Ook knopen van broeken kunnen voor beschadigingen zorgen.

- Zorg ervoor dat er geen warmtebron dichtbij het kunstleer staat. Het materiaal kan daardoor uitdrogen of zelfs verbranden.

- Voor sommige kunstleersoorten zijn speciale reinigingsmiddelen beschikbaar.

Kunstleer in zonlicht

Niet alle soorten kunstleer zijn even geschikt voor buitengebruik. Sommige types kunstleer zijn speciaal gemaakt voor blootstelling aan zonlicht, water en stof. Daarom is het belangrijk te weten waarvoor het materiaal gebruikt wordt.
Onze collectie Leatherlook® Grip kunstleer is bijvoorbeeld rotvrij, schimmelwerend en lichtecht. Ideaal voor buitengebruik.

Dit is Leatherlook Grip

 

 

Meer informatie?

Leatherlook.com adviseert je graag over de juiste toepassing van je kunstleer en hoe je dat het beste kunt onderhouden. Meer weten? Neem contact op met Frank.

Ik wil graag meer weten

Volgende bericht