Gratis verzending vanaf € 50,-

Vandaag besteld, morgen bezorgd

Vanaf 1 meter

Gratis Staalaanvraag

Je buddyseat of motorzadel bekleden met het juiste kunstleer

Motorzadel bekleden met het juiste kunstleer?

(Cross)motoren, scooters en waterscooters hebben een aantal dingen gemeen: ze worden allemaal buiten gebruikt. Daarom moet een buddyseat of motorzadel bekleed worden met het juiste kunstleer dat bestand is tegen deze invloeden.

Buddyseat of motorzadel bekleden

Ondanks goed onderhoud kan je bekleding toch gaan verslijten, of anderzijds beschadigd raken. Is je buddyseat of motorzadel beschadigd of wil je gewoon een zadel volledig custom made met kunstleer bekleden? Dan zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden.

Het kunstleer moet tegen een stootje kunnen.

Goede kwaliteit bekleding is daarom belangrijk. Sommige kwaliteiten kunstleer zijn sterker dan andere. Goed om daar rekening mee te houden bij het bekleden van je motorzadel. Houd bij de aankoop van de bekleding voor je buddyseat of motorzadel er dus rekening mee dat het materiaal van degelijke kwaliteit is. Belangrijk daarbij is dat de backing (de achterkant van het kunstleer) niet van katoen maar van een rot en schimmelwerende stof is, zoals bij onze kwaliteit Leatherlook® GRIP / OUTDOOR. Tevens moet het materiaal ook bestand zijn tegen beschadigingen van zand en/of vocht.

Zo min mogelijk invloed van zonlicht

Omdat je (cross)motoren, scooters en waterscooters vooral buiten gebruikt, zal de buddyseat of het motorzadel aardig wat zon gaan zien. Sommige soorten kunstleer zijn hier beter voor geschikt dan andere. Je motorzadel bekleden moet dus gebeuren met kunstleer dat lichtecht is. Kunstleer dat niet lichtecht is, kan flink verkleuren bij blootstelling aan zonlicht.

Je motorzadel bekleden met waterproof kunstleer?

Kunstleer is ideaal voor het bekleden van je buddyseat of motorzadel omdat het waterdicht is. Wanneer het kunstleer buiten gebruikt wordt, zal je bekleding vroeg of laat nat worden. Misschien door regen of opspattend water, of omdat een waterscooter nu eenmaal in het water gebruikt wordt. Dat kunstleer geen vocht doorlaat maakt het dé ideale bekleding voor watersport. Let daarbij op dat je een rot en schimmelwerend kunstleer gebruikt.

Een passende kleur

Als je een buddyseat of motorzadel custom-made wilt bekleden, is het natuurlijk belangrijk dat het kunstleer bij je (cross)motor, scooter of waterscooter past. Hoewel kunstleer in veel kleuren verkrijgbaar is, is het natuurlijk extra handig als die kleuren matchen met het merk van je motor. Denk aan kleuren als Kawasaki Green, KTM Orange of Yamaha Blue enz. Onze Leatherlook® Grip collectie kunstleer is speciaal ontwikkeld om bij die specifieke merken te passen.

Leatherlook® Grip en/of Outdoor voor het bekleden van je motorzadel

Het is natuurlijk wel zo handig dat het kunstleer aan alle bovenstaande technische eisen voldoet. Leatherlook.com is de enige Europese leverancier van Leatherlook® Grip; en leatherlook® Outdoor kunstleer, speciaal voor het bekleden van buddyseats, motor en scooterzadels. Het kunstleer is schimmelwerend, rotvrij en lichtecht en daardoor dus ideaal voor buitengebruik. Bovendien is het verkrijgbaar in de kleuren van alle grote (motor)crossmerken.

Meer weten over Leatherlook® Grip?

Motorzadel bekleden? We vertellen je graag meer over onze kwaliteit/collectie Leatherlook® Grip en Outdoor en waarom het de perfecte keuze is voor de bekleding van een buddyseat of motorzadel. Neem contact met ons op! Bel naar 06 - 531 777 80, stuur een e-mail naar info@leatherlook.com of stel je vragen via het contactformulier.

Kunstleer Crosszadel             Kunstleer Crosszadel             Kunstleer Watersport            Kunstleer motorzadel             Kunstleer motorzadel

Vorig bericht Volgende bericht